Nieuwsbrief van vrijdag 30 november

Nieuwsbrief van vrijdag 30 november

30-11-2018

Nieuwsbrief van vrijdag 30 november 2018

5 december Sinterklaasfeest op school

6 december Eventueel een uurtje later (uiterlijk 9.45 uur)

7 december Kerst versieren

20 december kerstfeest op school

============================================

Pietengym

Pietengym op Lindendael gaat helaas niet door. Dit ondanks dat de bewoners van Lindendael en onze leerlingen de contacten heel erg gezellig vinden. Maar Lindendael heeft momenteel een gebrek aan personeel voor deze extra activiteiten. Aangezien we het "iets voor een ander betekenen" ook een belangrijk onderdeel van burgerschap vinden, gaan we later dit jaar wel weer op bezoek.

 

Sinterklaasfeest op school

Op 5 december heeft Sinterklaas gelukkig weer tijd om de school te bezoeken.

We verwachten alle kinderen op de gewone tijd in hun klaslokaal.

Rond 9 uur verwachten wij de Sint. Ouders mogen bij de ontvangst aanwezig zijn. Wilt u wel boven op de galerij gaan staan?

Om 13.00 uur is de school op 5 december uit. De volgende dag begint de school gewoon om 8.45 uur. Heeft uw kind behoefte aan uitslapen, dan verwachten we hem/haar uiterlijk om 9.45 uur.

De leerlingen van groep 5 tot en met 8 hebben een surprise gemaakt. De leerkrachten hebben met de kinderen een afspraak gemaakt wanneer de surprises naar school worden gebracht.

 

Kerst versieren

Op vrijdagochtend 7 december gaan we de school weer in kerststemming brengen. Dat is altijd een heel karwei. We kunnen dan ook veel hulp gebruiken.

Komt u ons een uur (of 2) helpen?


Bezoek studenten Horizon College

Vanochtend hebben een aantal kinderen uit groep 8 een rondleiding door de school gegeven aan studenten van het Horizon College. Deze studenten zijn nieuwkomers uit verschillende landen en hebben zo een indruk gekregen van het reilen en zeilen op een basisschool.

Ze hebben gezien hoe de kinderen in groep 3 leren lezen en hoe de kinderen in groep 6/7 zich voorbereiden voor hun presentatie van Blink. Ook het kinderdagverblijf hebben ze bekeken. Wat de studenten het meeste opviel, was dat deze kinderen leren door samen te werken.

Het was een enorm succes, mede dankzij de rondleiding van groep 8!
 

Samenwerking binnen Het Fluitschip

Toen een aantal jaren geleden SKH binnen de school begon met een BSO, moesten wij als leerkrachtenteam even wennen. Kinderen in de school als de lestijd voorbij is, was een overgang. Maar dat wende al snel.

Toen er aan ons gevraagd werd of we een KDV binnen de school wilden, was het antwoord meteen: Ja!

We zijn heel trots op de soepele samenwerking tussen de drie onderdelen van de school. Samen Het Fluitschip, allemaal een eigen stuk verantwoordelijkheid: onderwijs, buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf.

De samenwerking gaat steeds een stapje verder. We hebben gezamenlijke projecten, feesten, de 3+ leerlingen draaien ook mee met activiteiten van groep 1/2. We maken gebruik van elkaars ruimte, materiaal en personeel.  Dit allemaal binnen de regels die bij de verschillende onderdelen horen.

Deze week heeft het team van het kinderdagverblijf een cursus gekregen van een leerkracht over het werken met de Vreedzame School ideeën. Zo krijgen we een Vreedzaam Kindcentrum. We zijn ook bezig met Beweegwijs, een programma voor op de speelplaats. Dat betekent dat we samen bijeenkomsten hebben over Beweegwijs. Ook gaan we samen kijken hoe de speelplaats opnieuw ingericht kan worden.

Op deze manier zorgen we voor een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

 

Sportnieuws

Extra gymles

Voor leerlingen die het leuk vinden om nog één keer per week extra te gymmen is er de mogelijkheid om mee te doen aan de derde gymles. De derde gymles wordt gegeven door meester Mark van de Bockxmeerschool. De kosten zijn 1,50 Euro per les of je kunt een strippenkaart kopen (10 euro voor 8 lessen)

Wat?:     Derde Gymles

Tijd:    Vrijdag van 14.45 tot 16.30

Plaats:   De gymzaal aan de Tweeboomlaan  (tussen Bockxmeer en

                 Pyramide in)

Kosten: 1,50 Euro per les   (of 8 lessen voor 10 euro met strippenkaart)

 

Gratis meedoen bij Badminton

Voor de vakantie hebben wij tijdens de gymles twee trainers van de Hoornse Badminton Vereniging op bezoek gehad. We hebben toen lekker geoefend met badminton. Voor leerlingen die misschien graag nog eens willen badmintonnen is er de mogelijkheid om een keer gratis mee te doen met een training bij de vereniging. Een racket kan je van de vereniging gebruiken. Hieronder even kort de informatie:

Plaats: Sporthal Copernicus, Nieuwe steen 11.

Tijdstip:  Iedere vrijdag van 17.00 tot 18.15

Als je mee wilt doen met een training dan kan je een mail sturen naar: jeugdcommissie@hoornse-bv.nl 

Ik wens u een mooi weekend en een fijn Sinterklaasfeest.

Gabrie

Leerling aan het woord

"Kom maar eens kijken! De meester en juffen leggen heel goed uit. Ze kijken echt hoe ik de uitleg nodig heb!"