We zijn trots dat we in het onderwijs werken.

Nieuwsbrief van maandag 28 oktober 2019

28-10-2019
We zijn trots dat we in het onderwijs werken.


Nieuwsbericht van maandag 28 oktober 2019
agenda
woensdag 30 oktober            Hoofdluiscontrole
vrijdag 1 november                Laatste werkdag meester Arjan
Woensdag 6 november         Staking onderwijspersoneel
Donderdag 7 november        Lichtjesavond 18.30 - 19.00 uur
Vrijdag 8 november                Podiumoptreden 

=======================================
Staking
Wat is dit moeilijk, gaan we nu staken of gaan we nu niet staken.
Eigenlijk wil het team van Het Fluitschip helemaal niet staken. We willen onze leerlingen lesgeven, zorgen dat ze weer wat meer weten. Zorgen dat ze een mooie dag op school hebben. Dat is wat ons iedere dag weer energie geeft: Leerlingen verder helpen, in een veilige omgeving. 
Toch hebben we met het team besloten om te gaan staken. 

Niet omdat we niet genoeg geld verdienen. Niet omdat we net zoveel moeten verdienen als het voortgezet onderwijs. 

Waarom gaan we dan staken:
Als we niet aan de bel trekken, staan er straks onbevoegden voor de groep. Kan uw kind straks vaker niet naar school omdat er niet genoeg leraren zijn. Is de kwaliteit van het onderwijs niet meer te garanderen. 
Uw kind moet goed onderwijs krijgen om goed voorbereid te zijn op de toekomst.

Daarom gaan we naar Amsterdam op 6 november: We willen laten zien dat het menens is. Onderwijs is een hartstikke leuke baan, met veel verantwoordelijkheid. We nemen nu de verantwoordelijkheid voor de toekomst van onze leerlingen/ uw kind(eren).

De school zal op woensdag 6 november daarom gesloten zijn!

Lichtjesavond
Donderdag 7 november houden we weer lichtjesavond op school. Alle leerlingen starten in de groep, halen hun lampion op. Dan gaan we weer met zijn allen zingen. We staan in de hal of op de speelplaats. Dat hoort u nog van ons.

Podiumoptreden
De groep 1/2 van Lotte, groep 4/5 en groep 7/8  treden vrijdag 8 november op. Als uw kind in een van deze groepen zit, bent u van harte welkom. We beginnen om 13.15. Opa's en oma's zijn natuurlijk ook van harte welkom. 
 
Kijkochtend
Op vrijdag 8 november heeft er even ook een kijkochtend in de planning gestaan. Die gaat niet door. De volgende kijkochtend is weer op dinsdag 14 januari.


Afscheid meester Arjan
Meester Arjan gaat de school verlaten. U kunt aanstaande vrijdag hem nog even de hand schudden. Wij wensen meester Arjan een mooie tijd in het onderwijs in Amsterdam toe.

Bericht van meester Arjan
Vrijdag 1 november is mijn laatste werkdag op Het Fluitschip. Ik heb er 5 jaar met veel plezier gewerkt. Een heel hecht team, fijne leerlingen en vooral ook betrokken en aardige ouders/verzorgers/.... . Het kon voor mij niet beter. Door mijn verhuizing naar Amsterdam ben ik veel tijd kwijt met reizen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan in Amsterdam. Ik heb een mooie baan gevonden in het voortgezet speciaal onderwijs, ongeveer hetzelfde werk wat ik ook op De Stormvogel heb gedaan, mijn andere werkgever. Bedankt voor de fijne samenwerking. Hartelijke groeten, Arjan Wiering


Heeft u vragen, loop even binnen.

Gabrie van den Hout
 

Leerling aan het woord

Kom maar eens kijken! De meester en juffen leggen heel goed uit. Ze kijken echt hoe ik de uitleg nodig heb!