Nieuwsbrief van donderdag 19 maart 2020

24-03-2020

Beste ouders,

Net als voor u, kwam de mededeling dat de scholen dicht gingen, voor ons hard aan.

We hadden nog geen plan gemaakt en zijn maandagochtend meteen met zijn allen aan de gang gegaan. Afhankelijk van de leeftijd van de leerlingen hebben we werk klaargelegd.

Op maandag werd door de bovenbouw al de eerste pakketten opgehaald. Vandaag zijn de laatste spullen opgehaald.

Wat is nu de bedoeling van de tips en van het werk dat uw kind heeft gekregen? Wat willen wij als leerkrachten hiermee bereiken?

·         We willen graag dat uw kind in een ritme blijft

·         We willen graag dat uw kind iets te doen heeft

·         We willen graag dat uw kind niet stil blijft staan

·         We willen dat uw kind bijleert en inoefent.

Hoe doen we dat?

·         Uw kind heeft materiaal mee naar huis

·         De leerkrachten van groep 3 tot en met 8 hebben dagelijks contact met leerlingen via Google Meet/Google Chat om leerlingen uitleg te geven. Maar ook om contact te hebben.

·         De leerlingen van groep 1 en 2 krijgen iedere dag een tip om iets  te doen (via instagram KcFluitschip en Whatsapp)

·         De vakleerkracht gym heeft ook wat ideetjes om te bewegen opgesteld

.    Juf Charlotte zet op haar vlog filmpjes over hoe en wat (juf vlogt)

·         De leerkrachten hebben allerlei oefenmateriaal open gezet

Wat verwachten we van u?

·         Dat u uw kind aanspoort om te werken

·         Dat u weet dat echt niet alles af hoeft te zijn

·         Dat u begrijpt dat de websites (waaronder Ouderportaal) soms overbelast zijn (alle kinderen in Nederland zijn nu thuis aan het werk) Probeer het later nog een keer.

·         Dat u begrijpt dat de meeste juffen thuis ook kinderen hebben rond lopen. De juffen proberen het lesgeven aan uw kind te combineren met het lesgeven aan hun eigen kinderen.

Wat weten de juffen?

·         Dat niet alle ouders tijd hebben om hun kind uitgebreid te helpen

·         Dat kinderen echt niet altijd zin hebben om te werken

·         Dat het werk dat ze klaar zetten, niet allemaal gemaakt wordt

·         Dat hun tips vooral bedoeld zijn om het de komende weken goed te laten gaan met uw kind.

·         Dat het soms lastig is om je kind aan het werk te zetten (ervaren ze zelf thuis ook)

We zijn vooral thuis aan het werk. U kunt de leerkracht bereiken via Google of Whatsapp (groep 1 en 2)

U kunt mij bereiken:g.vd.hout@talenthoorn.nl. Ik kijk heel vaak naar de mail, Als u uw telefoonnummer achterlaat, bel ik u snel terug.

Groeten Gabrie