Nieuwsbrief van maandag 31 augustus

31-08-2020

Nieuwsbrief van maandag 31 augustus 2020

7 september   start CITO toetsen

24 september  Kijkochtend, in verband met Corona gaat dit niet door.
==============================================

CITO

Voor de vakantie gingen de CITO toetsen niet door. Vanaf 7 september worden deze toetsen ingehaald. Uw kind zal dezelfde toets maken die eigenlijk gepland stond in juni. We hopen dat u geen grote druk legt bij uw kind voor de toetsen. Op tijd naar bed en een goed ontbijt is de beste begeleiding die u uw kind kan geven.  Normaal gebruiken we de CITO toetsen óók om te kijken of we uw kind het juiste onderwijs hebben gegeven. Nu zal de CITO toets vooral laten zien op welk niveau uw kind, na de Corona Crisis en de zomervakantie is.

Samen van start
Het zal u wel opgevallen zijn. Er komen nu 4 dagen in de week hele kleine kinderen de school binnen. We hebben van de gemeente een subsidie gekregen samen met de Peuterspeelschool. De bedoeling is dat kinderen vanaf 2 1/2 al binnen de school een aanbod krijgen. Hierdoor ontwikkelen de kinderen  van 0 tot 12 jaar in 1 doorgaande lijn.

De 8 peuters hebben een eigen lokaaltje en een eigen juf: Lisa. Dat lokaaltje is naast de klas van juf Yvette. Op afgesproken tijden, gaat de schuifdeur open. Dan mogen de peuters ook in die klas werken.

Judy van de bibliotheek komt iedere vrijdag om voor te lezen, taalspelletjes te doen met de peuters en kleuters. Ook zal zij ouders helpen met hoe je het beste voor kunt lezen.

Juf Caroline is ook werkzaam bij de groep van Yvette en Lisa. Zij zal ouders ook helpen met het wegwijs maken binnen de school. Zij is onze ouderbegeleider.

Kijkochtend gaat niet door!
We vinden de Kijkochtenden heel erg waardevol. Daarom staan ze ook voor dit jaar weer ingepland. Maar ouders mogen alleen de school in bij grote noodzaak. Daar valt dit niet onder. Helaas gaat deze Kijkochtend niet door.

Stagiaires
We vinden het opleiden van nieuwe collega's heel belangrijk. Daarom hebben we stagiaires onderwijsassistenten en stagiaires leerkrachten. Dit brengt meteen extra handen in de klas. Het loopt allemaal goed.

Het team

Greet,                  Milica,   Willemijn,  Charlotte,  Kimberley,

Ramona,                  Rosanne,         Lotte,                   Janneke

Gabrie,                            Yvette,                                Serpil

Iedere ochtend start het team in de hal. Zo kunnen we in deze corona tijd elkaar ook nog spreken. Wel op afstand!

Contact
Mocht u mij willen spreken, klop even op mijn raam. Ik sta ook veel buiten aan het begin en aan het einde van de dag. Dit telt ook voor Ramona!

Als u de leerkracht wilt spreken, maak dan even een afspraak via ouderportaal. De leerkrachten komen niet meer iedere dag naar buiten.

Op uitnodiging mag u wel de school in.

Ik wens u een fijne week toe.

Vriendelijke groet,
Gabrie.