Nieuwsbrief van de week van 4 oktober 2021

25 oktober weer naar school

==============================================

Hal
De hal wordt met de week mooier. Omdat de BSO voortaan in de hal zit, hebben we nieuwe meubels besteld. Iedere keer komt er weer wat nieuws binnen. We vinden het steeds gezelliger worden.

Afvalberg
We willen als school bijdrage aan een beter milieu. Daarom scheiden we het afval. Maar daardoor zien we ook hoeveel pakjes er dagelijks in de container komen. We vragen u om de kinderen een beker mee te geven ipv een pakje. Dat is goed voor onze container en goed voor het milieu.

Ouderbijdrage schoolreisje, schoolkamp
De ouderbijdrage is vrijwillig, dat is u bekend. Maar met uw bijdrage kan de OR van alles organiseren. Zo was de leuke dag in de speeltuin voor de zomer zo'n dag vanuit de ouderbijdrage. Wat hebben de kinderen die dag genoten. Maar ook Sinterklaas en het culturele feest komt uit de OR pot. Wij vragen u daarom de ouderbijdrage te betalen.

Nu betaalt stichting Leergeld geen bijdrage meer aan het schoolreisje of kamp. Als u moeite hebt om het kamp of het schoolreisje te betalen, kom dan even bij mij langs.

Dan kunnen we kijken hoe we daar een oplossing voor vinden. Dan kunnen we op schoolreisje blijven gaan.

Ouders in de school
Hoera, het mag weer. Ouders mogen de school in. Daarom houden we volgende week de kijkochtenden. Iedere groep heeft eigen open ochtenden. U kunt van 8.45 tot 9.30 in een groep gaan kijken. U mag 1 keer bij uw kind komen kijken, dan wordt het niet te druk.

De leerkracht zal in de app groep de mogelijkheden van de klas aangeven. Niet iedere groep is op dezelfde dag "open".

NPO gelden
We hebben al goed geïnvesteerd. Nu kwamen de nieuwe mappen van de Vreedzame school binnen. In iedere groep een eigen onderwijsassistent bevalt ook goed. Het komt onze leerlingen echt ten goede. Dat kan allemaal door het extra geld dat we binnen hebben gekregen.

Aanbod Zaagtand
Het aanbod in de Zaagtand is voor een gedeelte alleen voor leerlingen van IKC Het Fluitschip.De school betaald dan ook een bedrag aan de Zaagtand om mee te betalen aan de activiteiten.

Gymles met de Bernardus van Bockxmeerschool
Al jaren worden er activiteiten samen met de Bockxmeerschool  georganiseerd.

• Op vrijdagmiddag de vrijdagmiddag carrousel. Dan is er steeds een groep aan de beurt om met een groep van de Bockxmeerschool in de Zaagtand aan het knutselen.
  • Voor iedere vakantie gymen we samen met de Bockxmeereschool. Zo leren onze kinderen elkaar goed kennen.

Door corona hebben we dit al anderhalf jaar niet kunnen doen. Nu mag het weer, dus we gaan weer enthousiast van start.

GRATIS fiets voor MINIMA

Jan & Lida helpen met veel passie groot en klein uit de doelgroep MINIMA aan een GRATIS tweedehands fiets.
Zelf zeggen ze:
"We willen niet dat kinderen en ouderen worden buitengesloten, zonder fiets heb je niets en buitensluiting willen wij voorkomen. Wat is het toch mooi als je de emotie ziet van een kind en de ouder als ze een gratis fiets krijgen. Daar krijgen wij ook tranen van in onze ogen.

Daarom willen we tegen iedereen zeggen: Help en geef om elkaar!"
Kunt u heel goed een fietsje gebruiken, maar kunt u dit zelf niet betalen, stuur dan een bericht aan:

Jan Kooijman  06-11470181

Lida Kooijman 06-41700813

www.fietsjesvoorminima.nl

Ik wens u een fijne week toe.

Gabrie