Brede school: Wij in de wijk

Sinds 2012 vormt OBS Het Fluitschip, samen met de Bernardus van Bockxmeerschool een Brede School. In de loop van de jaren zijn er steeds meer partners bijgekomen.

Brede school: Wij in de wijk

De Brede School

In 2012 is de Brede school Hoorn Noord: “Wij in de wijk” opgestart.

Het doel van deze Brede School is om onderlinge samenhang met veel plezier en zorg, ontmoeting, participatie en perspectief te bieden aan én met alle mensen in de wijk.Beroepskrachten uit de wijk werken samen ten einde de kinderen een veilige en uitdagende omgeving  te bieden waar zij hun talenten kunnen ontplooien.

De samenwerkende partners bij deze Brede School zijn:

• De B. van Bockxmeerschool

• OBS Het Fluitschip

• Stichting Netwerk

• De Zaagtandjes; peuterspeelschool

• Stichting Kinderopvang Hoorn (SKH)

• Bibliotheek Hoorn

Wat ziet u in 2018 op de scholen terug van deze Brede School:

• Gezamenlijke gymles van de beide scholen in de week voor de schoolvakanties

• Vrijdagmiddag paviljoens in de Zaagtand met gemengde groepen van beide scholen

• Gezamenlijk project in het voorjaar

• Koffieochtenden/ informatieavonden over Mediawijsheid voor ouders van de beide scholen