De Medezeggenschapsraad (MR)

In de MR ben je vertegenwoordiger van de ouders. Je kunt meepraten over het schoolbeleid van de Windvaan (de locaties Fluitschip en Tweemaster hebben samen 1 medezeggenschapsraad). De MR bestaat uit een even aantal leden, net zoveel personeelsleden als ouders. De MR vergadert ongeveer 6 keer per jaar.

Taken van de MR:

• Meedenken over het beleid (de inhoud en de uitvoering van het onderwijs), denk aan schooltijden, vakanties, etc.
  • Vertegenwoordigen en belangen behartigen van personeelsleden en ouders.
  • Instemmingsrecht hebben op onderwerpen als het schoolplan, de schoolgids, het schoolreglement, etc zodat het bestuur daarna een besluit kan nemen.
  • Adviesrecht hebben over plannen van de directie zoals fusieplannen en aanstelling en ontslag van personeel.
 MR-leden worden gekozen door de ouders, er zijn regelmatig verkiezingen.

Leden van de medezeggenschapsraad schooljaar 2018-2019:

• Bas Treur vader van Esmee in groep 8 en Karlijn in groep 5
  • Er is momenteel een vacature

Mailadres:info.obshetfluitschip@talenthoorn.nl

Kind aan het woord